Agrotools Meetinstrumenten Greveling 63 Annerveenschekanaal

Procesautomatisering

Monitoring, acquisitie en regelen van processignalen van sensor tot pc.

Het begin van procesautomatisering is het proces zelf, van dit proces kunnen we met sensoren allerlei proceswaarden opnemen bijv. pH, temperatuur.
Het signaal dat door de sensor wordt afgegeven kan op een meter (indicator of monitor) worden weergegeven. Het sensorsignaal kan ook mbv zgn controllers/ transmitters als normsignaal (meestal een stroom van 4-20mA of een voltage of digitaal signaal) doorgegeven worden aan bijvoorbeeld een pc/ PLC/ touchscreen/ paperless indicator.

Sensoren/ controllers/ transmitters welke momenteel leverbaar zijn door Agrotools en voor verdere automatisering kunnen worden gebruikt zijn o.a. de volgende:

- Temperatuur (ºC) (water/luchttemperatuur en bodemtemperatuur)
- Luchtvochtigheid (% RH)
- Volumetrisch (bodem)vochtgehalte (m3 vocht per m3 substantie)
- Zuurgraad (pH)
- Geleidbaarheid (conductivity, EC in S)
- Chloride (Cl- ion)
- Redox (ORP in mV)
-Dissolved Oxygen
- CO2
- Druk, Flow e.a.

Voor alle bovenstaande parameters zijn transmitters leverbaar, de signalen van deze transmitters kunnen met onze software worden ingelezen op een PC/laptop.
De software is standaard in staat bijv. e-mails te sturen, meetwaarden in excel opslaan, alarm weergeven, grafieken en tabellen voor monitoring.
Bedrijfsspecifieke informatie kan door ons eenvoudig worden toegevoegd aan de software.
Van een willekeurige fabrikant en voor alle soorten metingen (pH, druk, temp etc) kunnen de meetwaarden worden gebruikt bij een norm-signaal (0/4-20mA of spanning).
Ook andere afgegeven signalen zoals rs232, Modbus/rtu, Modbus/ascii worden geinterfaced op maat.

 • Controllers/transmitters

  Meten en regelen van de EC, pH, DO, CO2, ORP (redox), temp e.a.

 • Electronica

  Multimeters, true r.m.s./ autorange, budget of professioneel, capaciteitsmeters en testers. Zeer concurrerende prijzen door eigen import. **meters worden altijd incl. test-leads, batterijen en h...

 • Draadloos

  Met een eenvoudige en betaalbare radio-frequentie set is dataoverdracht - tot 1000 m in het vrije veld - mogelijk voor alle apparaten met een uitgaand digitaal signaal (rs485/ modbus). Wij leveren sensoren voor CO2, temp/RH, pH, EC, DO, CO, O2 (en binnenkort nog meer) met digitale uitgang en een draadloze signaaloverdracht naar PC of PLC. De bedrading wordt simpelweg vervangen door een zender/ ...

 • Software

  Met onze in eigen huis ontwikkelde AT-Processoftware zijn de mogelijkheden voor procesmonitoring, acquisitie en regeling kompleet. De software is standaard of op maat leverbaar. Analoge signalen - zoals standaard 4-20 mA of een Voltage - kunnen met een (optionele) ADC-module door de software worden gebruikt. Er kunnen per module tot 8 kanalen worden aangesloten. De aansluiting van een compute...

 • ADC DAQ

  Analoog naar digitaal omzetters, bedoeld om normsignalen (4-20mA of een Voltage) geschikt te maken voor acquisitie op de computer o.a. middels onze software AT-procesregeling.

Wij gebruiken cookies op onze website om deze beter te faciliteren voor u. Meer weten ...